Kreditkort til folk med dårlig kredit – hvordan man undgår at få flået

Hvis du har haft kredit problemer, har du sikkert fået tilbud om kreditkort rettet mod folk med dårlig kredit. Disse tilbud spænder fra legitime, at tvivlsomme, at ren og skær svindel. Hvordan kan du se forskel? Svaret er at læse med småt, normalt for at være fundet i et dokument kaldet “vilkår og betingelser.” For at vise dig forskellen mellem “gode, onde og grusomme” i low-end kreditkort marked, lad os tage et kig på det med småt forbundet med sådanne tilbud.
Vi vil starte med en af de mere populære low-limit “starter” kort til rådighed i dag. Disse er faktiske vilkår udgivet af en større virksomhed på det tidspunkt, denne artikel blev skrevet. Kortet kommer med en Visa logoet på det og ser ligesom regelmæssige kreditkort, så du kan bruge det som et ekstra stykke identifikation, når du booker et hotelværelse, leje en bil, og så videre. I dokumentet “Terms and Conditions” er det første, vi ser de årlige procent (ÅOP), opført som 19,5%. Det er ikke en særlig attraktiv rente, men det er ikke så høj som en masse andre kort. Lidt længere se ned, vi, at ÅOP for kontantforskud er højere, 25,5%, som er normal, da der er større risiko involveret til virksomheden.
Hvor det bliver virkelig interessant er den sektion, der viser en liste over de gebyrer i forbindelse med kortet. I dette eksempel er der et årligt gebyr på $150! Der er også en $29 gebyr at åbne konto, samt et månedligt “” vedligeholdelsesgebyr på $6,50. Puha! Der er en masse gebyrer. Men vent! Det bliver bedre. Mod bunden af dokumentet, begravet i det med småt, ser vi noget, der hedder “Tilgængelige kredit begrænsninger.” I 8-punkts skrifttype (meget svært at læse på en computerskærm eller trykte side), er du informeret, at din generøse oprindelige kreditgrænse bliver en kæmpestor $300. På din første sætning, vil du blive faktureret for årsafgift $150 plus $29 setup gebyr. $6,50 månedlige gebyrer vil begynde at vises når du foretager dit første køb på kortet.
Lad os tage et nærmere kig på math her. Det vil koste dig $179 op foran, plus $78 om året for at få $300 værd af kredit. Din samlede pris for det første år er $257, forudsat du betale saldoen hver måned og ikke medfører nogen regelmæssig interesse gebyrer. Lyder som en god deal? Gør det nogen mening overhovedet at betale $257 at få $300 værd af kredit? Der er 85,6% effektiv interesse! Hvis du holde en løbende saldo på $300 på kortet, og bare gøre de mindste betalinger hver måned, din effektive rente bliver 105.2% det første år og 95.5% for de efterfølgende år. Der er nogle temmelig dyrt kredit! Dette kreditkort tilbud, mens juridiske, tæller stadig som en total rip-off.
Så slemt som de ovenstående lyder, kvalificerer det stadig kun som “tvivlsomme” snarere end at være en fuld-on fidus. Der er meget værre tilbyder flyder rundt derude. Jeg har engang set nogle “tilbud” hvor gebyrerne, der er så stiv, du starter over kreditmaksimum før de modtager kortet med posten! I kategorien falske ville jeg også inkludere kort hvor du er tvunget til at betale et forskud gebyr inden modtagelse “garanterede” kreditkortet, som naturligvis aldrig ankommer. Der er også “katalog kort,” hvor du angiveligt bygge kredit ved at købe varer via en kort bundet til én bestemt virksomhed og deres katalog over varer. Problemet er, at katalogerne normalt består groft overpris skrammel.
Så hvad udgør en god kreditkort tilbud for en person, der har oplevet alvorlige kredit problemer og ønsker at træffe foranstaltninger mod genopbygge hans eller hendes kredit? Med risiko for generende den store kreditkort markedsføring virksomheder, som målrette “subprime” markedet (forbrugere med dårlig kredithistorie), mit råd er helt undgå ethvert tilbud, der kommer til dig uopfordret. I stedet gør forskning på egen hånd. Tjek www.bankrate.com for aktuelle tilbud af legitime kreditkortselskaber. Shop og Sammenlign før du anvender. Husk, at ÅOP er kun ét aspekt af din beslutning, og ikke nødvendigvis den vigtigste. Hvad du ønsker at se på meget omhyggeligt er de årlige gebyrer, setup gebyrer og månedlige gebyrer.
Det er vigtigt at indse, at du ikke kan muligvis få en usikret kreditkort, når du lige er startet at genopbygge dit kredit. Istedet for betaler $257 at få $300 i kredit, ville du være langt bedre tjent med at placere $250 som et depositum mod en god SECURED kreditkort fra et velrenommeret store bank. I denne virkelige verden eksempel, det årlige gebyr er kun $29, APR er 19,99% og der er ingen opsætning gebyrer eller månedlige vedligeholdelsesgebyrer. Din $250 depositum vil netto dig 250 dollars værd af kredit (mindre $29 årlige gebyr), og du vil opbygge positiv kredithistorie lige så hurtigt som med den latterligt dyre tilbud diskuteret ovenfor. Plus denne originale $250 depositum er stadig dine penge. Efter du har været ydet usikret kredit igen, og du har betalt alle udestående saldo på kortet sikret, kan du få din indbetaling tilbage.
Et sidste tip. Hvis du har mulighed for at deltage i en kreditforening, bør du overveje at checke ud deres tilbud til low-limit usikrede og sikrede kreditkort. Låneforeninger tilbyde ofte langt bedre vilkår end almindelige forretningsbanker. Gennem kreditforeninger, kan du ofte finde kreditkort med ingen årlige gebyrer, lavere renter og større fleksibilitet. Vær sikker på, imidlertid at bekræfte, at Unionens kredit rapporter kontoaktivitet til kredit-bureauer. Ellers vil ikke din positive betaling historie på det nye kreditkort løfte din kredit score. Og husk, uanset hvad kortet tilbyder du overvejer, Sørg for at læse med småt!

One thought on “Kreditkort til folk med dårlig kredit – hvordan man undgår at få flået

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.